Ex-coronapatiënt uit Wechelderzande getuigt: "Ik wil dit geen tweede keer meemaken"

Vic Theuns uit Wechelderzande lag tijdens de eerste coronagolf 5 weken in coma in het ziekenhuis van Turnhout. Van die periode weet hij niets meer, zijn gezin des te meer. Deze tweede golf beleeft Vic met veel angst want hij wil geen tweede keer corona krijgen en in het ziekenhuis op intensieve zorg belanden. Hij deed zijn verhaal in "Start je dag" bij Radio 2 Antwerpen.

"Ik ben nu 6 weken terug thuis na mijn zeer lange ziekenhuisopname en ben nog volop aan het revalideren", vertelt een nog altijd zeer vermoeide Vic Theuns. Hij lag 5 weken in coma in het ziekenhuis in Turnhout. "Ik kan hoogstens een half uurtje wandelen en dan is het gedaan voor de rest van de dag. Dan is het echt op."

Ik kan niet in de buurt van een barbecue komen, want ik word meteen misselijk van de geur alleen al

Vic merkt niet veel beterschap in zijn geur en smaak. Het is zelfs zo dat dingen die hij vroeger heel graag lustte nu zelfs vies ruiken én smaken voor hem. Dat geeft grote problemen omdat hij natuurlijk moet zorgen dat hij voldoende en gevarieerd eet. Na lang zoeken weet Vic nu dat hij speltbrood naar binnen gewerkt krijgt, veel melkproducten ook en zaken die zoet smaken. 

Bang

Van de eerste coronagolf weet Vic amper nog iets. Hij is op 23 maart opgenomen in het ziekenhuis van Turnhout en er op 24 april weer wakker geworden. Hij lag 5 weken in coma. Die periode is dus één groot zwart gat.
Wat er nu aan de gang is, maakt hij nu allemaal wél bewust mee. "Ik moet eerlijk toegeven dat ik redelijk bang ben", geeft Vic toe. "Wij zijn altijd heel voorzichtig geweest, maar toch heb ik het virus ergens opgelopen. Ik roep iedereen op om voorzichtig te zijn en blijven en niet nonchalant om te springen met de regels. Doe het voor jezelf maar ook voor anderen."

Vic wordt emotioneel als hij praat over iedereen die hem er mee doorgehaald heeft in het ziekenhuis. "Zij hebben mij door het oog van de naald gesleurd", zegt hij, "en daar ben ik hen heel dankbaar voor. Ik wil dit geen tweede keer meemaken, en ook mijn vrouw en kinderen niet. Het moet verschrikkelijk geweest zijn wat zij hebben moeten doormaken."

Meest gelezen