Herstructurering bij Brussels Airlines leidt tot 60 gedwongen ontslagen

Bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines vallen uiteindelijk 60 gedwongen ontslagen. Dat is het gevolg van het herstructureringsplan waarover directie en vakbonden vorige maand een akkoord hebben bereikt. Het aantal gedwongen ontslagen blijft beperkt omdat een aantal personeelsleden vrijwillig vertrekken, kiezen voor deeltijds werk of in een pensioenregeling stappen. 

Brussels Airlines zit in slechte financiële papieren, vooral door de coronacrisis. 1.000 banen waren bedreigd, de vliegtuigen stonden drie maanden aan de grond en een groot deel van het personeel was technisch werkloos. Eind vorige maand bereikten vakbonden en directie een principieel akkoord gesloten over de herstructurering bij de luchtvaartmaatschappij. 

Bert Van Rompaey van Brussels Airlines zegt enorm dankbaar te zijn "voor de ongelofelijke solidariteit en sterkte die onze werknemers hebben getoond in deze zware periode. Dankzij de inzet en het voorbeeldige engagement van iedereen kunnen we het aantal ontslagen tot een minimum beperken."

Vorige week bereikten Brussels Airlines, moedermaatschappij Lufthansa en de Belgische Staat een akkoord om Brussels Airlines extra financiële steun te geven. De Belgische regering geeft de luchtvaartmaatschappij een lening van 290 miljoen euro, Lufthansa investeert 170 miljoen euro in zijn Belgische dochtermaatschappij.

Videospeler inladen...

Meest gelezen