Landen opent eigen corona-testcentrum 

In Landen gaat de crisiscel met een lokaal testcentrum van start om coronatests af te nemen bij de inwoners. Dat zal gevestigd zijn in domein 't Park.

"Het aantal coronabesmettingen is in en rond Landen nog behoorlijk laag, maar toch willen we al van start gaan met een eigen testcentrum", zegt schepen van Welzijn Eddy Vandenbosch. "Nationaal zijn de cijfers wel hoog en het tij kan ook in onze regio snel keren. Daarom willen we met de opening van het testcentrum een voorsprong nemen op het virus", zegt de schepen nog. 

Huisartsen verwijzen door naar testcentrum

Vanaf vandaag kunnen huisartsen een patiënt doorverwijzen naar het nieuwe testcentrum. Loods E van domein 't Park in Landen is enkel ingericht voor het afnemen van coronatests. "Let wel,  zonder afspraak kan je niet terecht in het centrum", zegt de coördinerende arts. Wie coronasymptomen heeft, neemt eerst contact met de huisarts en die kan je dan doorverwijzen naar het testcentrum. De huisartsen van Landen hopen zo overvolle wachtkamers te voorkomen.

Meest gelezen