www.naturephoto.be

Lommel sluit natuurgebied Sahara af voor publiek: "Te veel overlast door strandtoeristen"

De stad Lommel sluit het strand en de plas in het natuurgebied Sahara af voor het publiek. Op die manier wil de stad de overlast van strandtoeristen de afgelopen maanden aanpakken.

De laatste twee maanden was er in de Lommelse Sahara geregeld overlast door de vele strandtoeristen. Het was er soms bijzonder druk en die strandtoeristen lieten ook veel afval achter. Om de druk op het natuurgebied af te nemen, en zeker door de strengere coronamaatregelen, neemt de stad nu een drastische beslissing. Burgemeester Bob Nijs: "Een groot deel van de bezoekers kwam hier zwemmen en dat is niet de bedoeling. Daarom gaan we het strand en het water afsluiten voor strandtoerisme."

We willen vermijden dat Antwerpse jongeren naar hier afzakken om te komen zwemmen

Bob Nijs, burgemeester Lommel

"De afgelopen maanden waren het vooral jongeren uit het Brusselse en het Luikse", zegt burgemeester Bob Nijs. "Maar door de strenge coronamaatregelen in Antwerpen zijn we ongerust dat jongeren uit Antwerpen naar de Sahara zouden afzakken en dat willen we niet. Uiteraard wel om te wandelen, te fietsen of paard te rijden, maar niet voor strandtoerisme."

Gebied ontlasten en samenscholing vermijden

De stad neemt deze drastische beslissing om verschillende redenen. "Het is enerzijds de ontlasting van het natuurgebied, maar langs de andere kant brengt het op vlak van samenscholing risico's met zich mee. Op dit moment wordt onze regio niet hard getroffen door coronabesmettingen en dat willen we zo houden."

Wie zich toch op de zandvlakte waagt, riskeert een boete van 350 euro.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen