Videospeler inladen...

Modegroep FNG, moederbedrijf van Brantano, vraagt het faillissement aan

FNG, het moederbedrijf boven onder meer Brantano en Fred & Ginger, heeft het faillissement aangevraagd. De poging om vers geld te zoeken voor de groep is niet gelukt. Volgens het bedrijf zijn er verschillende partijen geïnteresseerd om bepaalde onderdelen van FNG over te nemen.

Wellicht zal de ondernemingsrechtbank morgen een curator aanstellen. Bij FNG werken zo'n 3.000 mensen in België, Nederland en Zweden. In ons land werken zo'n 1.000 mensen bij de groep.

FNG gaat gebukt onder een zware schuldenlast. Daarom had het modebedrijf eind vorige maand al een zware herstructurering aangekondigd: 30 winkels van Brantano en alle 17 winkels van Fred & Ginger zouden sluiten. Tegelijk had FNG ook bescherming tegen de schuldeisers aangevraagd voor drie van zijn dochtervennootschappen: Brantano, Market Retail Belgium en FNG International. 

Maar FNG is er de afgelopen maand niet in geslaagd vers geld te vinden en heeft nu dus het faillissement aangevraagd. De vakbonden kregen het nieuws vanmorgen te horen op een bijzondere ondernemingsraad.

FNG is in de problemen geraakt door veel overnames te doen, waardoor de schuldenberg tot ruim 700 miljoen euro is opgelopen. Ook de coronacrisis heeft het bedrijf parten gespeeld.

"De FNG-groep drukt hierbij de hoop uit dat deze onvermijdelijke stap niet het einde betekent voor de volledige activiteiten van de groep", luidt het in een persbericht van FNG. Hoeveel personeelsleden bij het faillissement betrokken zijn, is nog niet duidelijk. Volgens de directie is er interesse van verschillende binnenlandse en buitenlandse bedrijven om onderdelen over te nemen. 

Bekijk hieronder de toelichting door Michaël Van Droogenbroeck in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal" en het interview met CEO Paul Lembrechts.

Videospeler inladen...

Meest gelezen