Copyright: Sijmen Hendriks

Grensgemeente Hulst in Nederland zal geen Vlamingen lokken voor "Belgendag" op 15 augustus

Hulst zal dit jaar geen reclame maken om de Vlaming op 15 augustus, traditioneel "Belgendag", naar de gemeente te lokken. Het gemeentebestuur hoopt zo de spreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Jaarlijks organiseert de Nederlandse gemeente Hulst wat ze daar "Belgendag" noemen op 15 augustus. In België is het dan Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, een officiële feestdag. Daar maken de Nederlanders handig gebruik van om de Vlaming te lokken om een dagje te genieten van de open winkels en horeca. “Normaal is het over de koppen lopen op een Belgendag”, zegt Micaela Boone van de gemeente Hulst. “Dit jaar gaan we geen acties of promoties doen wegens corona, maar uiteraard blijven Vlamingen welkom. Wat wij vooral belangrijk vinden is dat alle bezoekers aan onze gemeente zich op voorhand informeren over onze maatregelen en zich daar ook goed aan houden”, vertelt Boone.

Coronacoaches

Vanaf dit weekend zal Hulst zogenaamde coronacoaches inzetten om Vlamingen te informeren over de coronamaatregelen in Nederland. “Als we zien dat mensen zich niet aan de regels houden of de regels niet kennen, zullen we ze aanspreken” legt Micaela Boone uit. De regels in België en Nederland verschillen lichtjes. “In België is de bubbel het toverwoord in de strijd tegen corona. Dat kennen wij niet, hier letten we vooral op het bewaren van de afstand”, besluit Boone. Hulst heeft intussen ook de inwoners opgeroepen om niet naar Antwerpen te reizen. 

kasto80

Meest gelezen