Nergens grote incidenten gemeld bij handhaving avondklok provincie Antwerpen

In de provincie Antwerpen is woensdagavond om 23.30 uur voor de eerste keer de avondklok ingegaan en dat zonder problemen. Alles is goed verlopen en er zijn geen grote incidenten gemeld.

De handhaving van de avondklok in de provincie Antwerpen is goed verlopen. Die werd omstreeks 23.30 uur woensdagavond ingevoerd en duurde tot donderdagochtend 6 uur. De avondklok werd ingesteld om het aantal coronabesmettingen terug te dringen.

Een half uur voor de avondklok inging, moesten restaurants en cafés sluiten. "De horecazaken zijn tijdig gesloten”, zegt Dirk Van de Sande van de politiezone Mechelen. “Ook de avondklok en de verplichting om een mondmasker te dragen, werden zeer goed nageleefd. We moesten daar slechts een handvol mensen op aanspreken."

Verstrooid

Wie na 23.30 uur nog op straat rondliep was volgens de politie niet van slechte wil. “Laat ons zeggen dat zij het vergeten waren. Een verstrooidheid dus als zij de klok uit het oog verloren waren of het mondmasker niet droegen.” De eerste dagen zal de politiezone Mechelen geen boetes uitschrijven. Ten vroegste vanaf het weekend wordt er geverbaliseerd."

Afgelopen nacht hebben we vooral gesensibiliseerd. Vanaf vandaag stellen we meteen een proces verbaal op voor wie in overtreding is

Patrick De Smedt, politiezone Grens

Ook in de politiezone Grens, dat is Wuustwezel, Kamthout en Essen, waren er geen grote problemen. “De mensen hebben goed geluisterd. We hebben wel wat mensen aangetroffen op de baan, maar bijna allemaal met een geldige reden”, zegt Patrick De Smedt van politeizone Grens.

“Twee mensen hebben we een waarschuwing gegeven. Er was ook één horecazaak die nog niet om 23 uur was gesloten. Ook die hebben we een waarschuwing gegeven. Afgelopen nacht hebben we vooral gesensibiliseerd. Vanaf vandaag stellen we meteen een proces verbaal op voor wie in overtreding is.”

Meest gelezen