Nog nooit zoveel vastgoed verkocht aan zee in de maanden juni en juli

Nog nooit hebben mensen in de maanden juni en juli zoveel tweede verblijven gekocht aan de kust. Er is in de eerste helft van juli tot een kwart meer vastgoed verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Mensen kwamen in het begin van de lockdown niet naar de kust. "Maar nu wordt er weer volop gekocht", zegt Bart Van Opstal van de notarissenfederatie. 

"Je ziet dat er momenteel meer interesse is voor het vastgoed aan de kust", zegt Van Opstal. "Dat is misschien het gevolg van de onzekerheid die er op dit moment speelt: reizen naar het buitenland is door de coronacrisis niet zo evident geworden. Je weet ook niet wat er allemaal gaande is in het buitenland op het vlak van coronaregels. Dat zijn allemaal onzekere factoren. Dat maakt dat mensen, meer dan vroeger, kiezen voor de Belgische kust."

Overrompeling

Noëlla baat een immobiliënkantoor in Middelkerke. Daar is het op dit moment een overrompeling. "Het is heel druk", zegt ze. "We hebben veel bezoekjes gepland. De mensen beslissen ook heel snel om iets te kopen. Een nieuw pand wordt zeker binnen de maand verkocht. Ik denk dat de mensen bang zijn om nog naar het buitenland te gaan. Ze hebben liever een klein stekje aan de zee, waar ze altijd naartoe kunnen gaan."

Meest gelezen