Opmerkelijke ontdekking in centrum van Tienen: "Vogelspinnen, schildpadden en zelfs een giftige schorpioen"

In Tienen zijn een aantal opmerkelijke dieren aangetroffen in een appartement in het centrum van de stad. De dierenbescherming ontdekte vogelspinnen, schildpadden en zelfs een giftige schorpioen. De dieren die nog leefden, zijn overgebracht naar het opvangcentrum in Opglabbeek.

Het waren de buren die de politie hadden gebeld om te melden dat er enkele reptielen waren ontsnapt. Ze vreesden dat er enkele giftige exemplaren bij waren. De politie, de brandweer en de dierenbescherming “Animal Rescue Service” kwamen onmiddellijk ter plaatse. “De dieren waren gelukkig niet ontsnapt”, vertelt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). “Wel hebben we een aantal opmerkelijke reptielen aangetroffen in het appartement.”

Bijzondere ontdekking

Omdat er mogelijk giftige exemplaren bij konden zijn, werd het appartement in Tienen onmiddellijk verzegeld. Vervolgens werd er een onderzoek gevoerd naar de herkomst van de dieren. “We hebben verschillende soorten reptielen aangetroffen. Gelukkig zaten er geen giftige dieren bij, althans toch geen die nog in leven waren”, zegt Matthieu van de dierenbescherming. “We ontdekten twee soorten spinnen: kogelspinnen en vogelspinnen. Ook troffen we schildpadden, een hagedis, een gekko en een chinchilla aan in het appartement.”

Giftige schorpioen

“We botsten jammer genoeg ook op enkele dode reptielen”, vervolgt Matthieu van “Animal Rescue Service”. “Zo kwamen we overleden spinnen, hagedissen en zelfs een giftige schorpioen tegen.” De reptielen die het wel overleefd hebben, bracht de dierenbescherming naar het opvangcentrum in Opglabbeek. 

Waar de bijzondere reptielen precies vandaan komen is nog onduidelijk. Volgens het onderzoek zouden ze gekocht zijn in een dierenspeciaalzaak in Hasselt. “Het was in elk geval een opmerkelijke ontdekking, eentje die we nog nooit eerder gehad hebben”, besluit Matthieu.

Meest gelezen