"Ik ZAAG graag": politie Geraardsbergen en Lierde lanceert campagne tegen alcochol én corona 

Geen BOB-campagne dit jaar, maar dat houdt de politiezone Geraardsbergen/Lierde niet tegen om zelf een campagne te lanceren. Onder de slogan ‘Ik ZAAG graag’ wil de lokale politie alcohol én corona onder de aandacht brengen.

De politiezone Geraardsbergen/Lierde lanceert zaterdag een nieuwe ludieke campagne met als slogan ‘ik ZAAG graag’. De ZAAG staat voor Zonder Alcohol, Afstand Gegarandeerd. Daarmee hopen ze twee vliegen in een klap te slaan: bestuurders sensibiliseren dat alcohol en rijden niet samengaan, maar ook tegelijk aandacht schenken aan de afstandsregels.

Voorbeeldige bestuurders verdienen daarom een beloning. “We vinden het belangrijk dat de mensen die zich wel aan de regels houden beloond mogen worden”, vertelt Karolien De Turck van de politie aan Radio 2 Oost-Vlaanderen.. “Voorbeeldige bestuurders krijgen een gadget in de vorm van een zaagje. Met de tool kun je deuren openen en knoppen indrukken zonder direct contact te maken met besmettelijke oppervlakken”, legt De Turck uit. 

kasto80

Meest gelezen