PS zet burgemeester Muriel Targnion van Verviers uit de partij

Burgemeester Muriel Targnion van de Luikse stad Verviers is uit de Parti Socialiste gezet na een felle interne partijruzie. Dat heeft de deontologische commissie van de PS beslist. Targnion moest vorig jaar ook al opstappen als voorzitter van de Luikse intercommunale Enodia, het voormalige Publifin. 

Al zo'n maand is Verviers het toneel van een felle partijruzie in de PS. Burgemeester Targnion lag op ramkoers met partijgenoot en OCMW-voorzitter Hasan Aydin. Dat leidde tot een motie van wantrouwen tegen Aydin. Die moest ter sprake komen tijdens een zitting van de gemeenteraad, maar die zitting werd afgelast.

Targnion werd beschouwd als de aanstoker achter de motie van wantrouwen tegen haar politieke rivaal. De hele kwestie heeft de lokale partijafdeling in twee kampen verdeeld. 

Drie weken geleden besliste de PS om een interne procedure tegen Targnion op te starten. Gisteren verscheen die voor de deontologische commissie van de Franstalige socialisten. Vandaag heeft de commissie beslist om haar uit de partij te zetten.

In oktober 2019 vorig jaar moest Muriel Targnion ook al opstappen als voorzitter van de Luikse intercommunale Enodia, het vroegere Publifin. Enkele maanden daarvoor haalde ze de voorpagina's door zelf mee te betogen tegen een lezing van N-VA-Kamerlid Theo Francken in Verviers. 

Meest gelezen