SK Nossegem stelt coronacoördinator aan: "Open en duidelijk communiceren"

Stefanie De Mol (27) wordt de coronacoördinator van tweedeprovincialer SK Nossegem. Ze zal alle vragen van de spelers, ouders en medewerkers over de coronamaatregelen beantwoorden. "Ik zal alles over corona voor het voetbal opvolgen zodat we open en duidelijk kunnen communiceren naar iedereen binnen onze club," zegt De Mol.

Als tweedeprovincialer mag SK Nossegem geen wedstrijden spelen, maar de trainingen blijven wel doorgaan. Om ervoor te zorgen dat die coronaproof verlopen, wordt Stefanie De Mol aangesteld als coronacoördinator. Ze is geen onbekende in de club want ze is ook bestuurslid en ombudsvrouw. "Ik had me al verdiept in de maatregelen en de vragen kwamen altijd al bij mij terecht omdat ze wisten dat ik mij ermee bezig hield. Deze functie is eigenlijk een logische aanvulling," vertelt De Mol.

Juiste informatie doorgeven

"Er wordt nu zoveel informatie gegeven en als iedereen het zelf gaat opzoeken dan gaan er fouten gebeuren en dat willen we absoluut vermijden. We moeten kort op de bal spelen, zodat we de juiste informatie kunnen doorgeven en hopelijk in september weer wedstrijden kunnen spelen," aldus De Mol. 

Andere reglementen per klasse

De Mol probeert op zo veel mogelijk trainingen aanwezig te zijn om ervoor te zorgen dat alles perfect verloopt. Ze houdt de trainers up-to-date over de meest recente informatie en de verschillende regels per leeftijdscategorie. "Volwassen ploegen hebben andere reglementen dan de jeugd. Zo mogen de volwassenen bijvoorbeeld de bal niet koppen. Verder leg ik ook uit hoe het materiaal telkens ontsmet moet worden," zegt de Mol.

De Mol is ook voorzitter van de sectorraad van de voetbalclubs in Zaventem. De andere clubs bellen ook naar haar voor advies: "Ze weten dat ik ermee bezig ben en zo help ik hen ook verder."

Meest gelezen