Radio 2

Jo Vally moet tuinconcerten in Meise stopzetten: "De gemeente scheert elk evenement over één kam"

Zanger Jo Vally moet al zijn tuinconcerten in zijn thuisgemeente Meise schrappen. Dat komt omdat Meise al zeker tot eind september alle evenementen op zijn grondgebied schrapt wegens de nieuwe coronagolf. Nochtans waren de concerten volgens Vally coronaveilig en waren er maximaal 50 aanwezigen.

De geplande tuinconcerten van Jo Vally zijn afgelast. Zijn eerste tuinconcert vond afgelopen weekend plaats. Hoewel alles volgens de zanger volledig veilig verliep, moet hij nu ook stoppen. "We organiseren alles in aparte bubbels, met de nodige afstand, aparte in- en uitgangen en buiten onder een partytent. De gemeente scheert elk evenement nu over één kam en ik begrijp niet waarom", vertelt Vally aan Radio 2 Vlaams-Brabant.

Strenger dan in Antwerpen

"Iedereen moet sowieso alle maatregelen strikt opvolgen, daar bestaat geen twijfel over. Dat is ontzettend belangrijk. Maar de regels in Meise zijn plots strenger dan in Antwerpen, terwijl het aantal besmettingen hier een pak minder hoog ligt", vindt Jo Vally. "Als de burgemeester of de politie zou komen kijken en vaststellen dat wat ik doe niet kan, dan begrijp ik dat ze zouden ingrijpen en alles stilleggen. Ik heb ze uitgenodigd, maar ze zijn nooit komen opdagen en dat is jammer."

Je moet de fans toch "iets" geven? Mensen worden anders zot en snakken naar een verzetje

Jo Vally

Vally benadrukt dat de veiligheid en de volksgezondheid altijd moeten primeren. “Maar je moet de mensen, de fans toch ook iets geven?”, gaat de zanger verder. ”Als het veilig is, dan moet het toch kunnen. Mensen worden anders ‘zot’. Ze snakken toch naar een verzetje. Ik snap dat we nu in een heel lastige situatie zitten, maar waarom scheert de gemeente nu alles over dezelfde kam?” 

Geen uitzonderingen

Burgemeester Gerda Van Den Brande (N-VA) beseft dat het verbod een heel drastische maatregel is. Maar ze laat weten dat er geen uitzonderingen worden gemaakt. Meise telde vijf extra besmettingen tijdens de afgelopen periode, de gemeente wil niet dat dat aantal toeneemt. 

Meest gelezen