#Vranckxvlogt: Slachtoffers mensenhandel kwetsbaar tijdens pandemie, “Meisjes thuis in elkaar geslagen door pooiers”

Oorlogsjournalist Rudi Vranckx trekt deze keer niet naar Syrië of Irak, maar blijft deze zomer in Europa voor een nieuw tv-programma ‘Een zomer als geen andere’. Samen met zijn ploeg reist hij met twee campers door Luxemburg, het noordoosten van Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Noord-Italië, op zoek naar verhalen over hoe het coronavirus in deze gebieden haar sporen zal nalaten. Hij neemt tijdens deze reis ook eens zelf de camera in handen en vlogt enkele van zijn tussenstops. In de Noord-Italiaanse stad Asti brengt hij een bezoek aan een opvanghuis voor slachtoffers van mensenhandelaars. 

Bekijk hieronder de vlog over het bezoek van Rudi aan het opvanghuis in Asti:

Videospeler inladen...

In verschillende Noord-Italiaanse steden controleert een netwerk van mensenhandelaars de illegale prostitutie. Vooral Nigeriaanse meisjes komen onder dwang op de straathoeken terecht.  Ook Princess werd zelf ooit slachtoffer van mensenhandel maar zet zich vandaag in om meisjes en vrouwen op te vangen en te begeleiden naar een normaal leven.

Door de lockdown kwam het leven op straat veelal stil te liggen. Verschillende meisjes grepen die kans om te ontsnappen uit het leven van de gedwongen prostitutie. Volgens Princess was de lockdown voor anderen eerder een vloek dan een zegen: "Ik hoorde verschillende verhalen van meisjes die niet meer naar buiten konden en in elkaar werden geslagen door hun pooiers." 

De driedelige documentaire "een zomer als geen andere" wordt eind september uitgezonden op Canvas. Je kan de reis van Rudi Vranckx en zijn team nu al meevolgen op VRT NWS. 

Meest gelezen