James Arthur Photography

Woonzorgcentrum in Wijnegem in lockdown na 21 besmettingen

In Wijnegem is woonzorgcentrum Molenheide vorige week in lockdown gegaan na een uitbraak van het coronavirus. Intussen hebben veertien bewoners en zeven personeelsleden positief getest. Burgemeester Ivo Wynants (N-VA) maakt zich zorgen, “Iedereen kent wel iemand die er woont”. 

De bewoners in kwestie zijn afgezonderd van de rest en de personeelsleden moeten in thuisquarantaine. "De directie maakt zich natuurlijk grote zorgen en ik ook", zegt Wynants. "Alle nodige maatregelen zijn genomen en we bekijken wat we als gemeente nog bijkomend kunnen doen om het woonzorgcentrum te ondersteunen." Zo kan de gemeente bijvoorbeeld nog extra veiligheidsmateriaal zoals schorten en maskers leveren. 

Het is altijd erg, maar nu maken we ons echt zorgen omdat iedereen wel iemand kent die er woont.

Burgemeester Ivo Wynants

Er heerst veel ongerustheid, vertelt de burgemeester. “Het is een woonzorgcentrum met oudere mensen, maar het is natuurlijk ook een kleine gemeenschap in Wijnegem. Het is altijd erg, maar nu maken we ons echt zorgen omdat iedereen wel iemand kent die er woont.”

Stijgend aantal besmettingen in Wijnegem

Of er ook al ernstig zieken bij de positief geteste personen zijn, is niet bekend. De uitbraak in het woonzorgcentrum zou meteen ook de voornaamste verklaring zijn voor het stijgend aantal besmettingen in Wijnegem de voorbije dagen.

Meest gelezen