Zware brand in Gentse haven : grote berg afval vat vuur

In de Gentse haven heeft een zware brand gewoed bij het bedrijf Suez. Daar heeft een grote berg afval vuur gevat. De brand is onder de controle maar de rookpluim is enorm. Omwonenden krijgen de raad om ramen en deuren dicht te houden. En wie op de Kennedylaan rijdt, zet best het ventilatiesysteem van zijn auto uit. 

De brand brak uit op een grote opslagplaats voor houtafval. De dikke, zwarte rook was van kilometers ver te zien, maar bevat geen giftige stoffen. Toch kunnen buurtbewoners best ramen en deuren dicht houden. En wie met de wagen in de buurt passeert, zet het ventilatiesysteem beter af.

De brandweer moest ervoor zorgen dat de vlammen niet oversloegen naar de aanpalende bedrijfsgebouwen. De brand is ondertussen wel onder controle, maar de brandweer zal nog lange tijd moeten nablussen. 

kasto80

Meest gelezen