2020 Getty Images

Al 20 coronaboetes in Hasselt voor het niet dragen van mondmasker, ook voor sporters

In Hasselt zijn er al zo'n 20 boetes uitgeschreven voor het niet dragen van een mondmasker. In de binnenstad, op de Blauwe Boulevard en in de stationsbuurt is het verplicht om een mondmasker te dragen, ook tijdens het sporten. Burgemeester Steven Vandeput (N-VA) is duidelijk: de regels zijn voor iedereen hetzelfde.

"De federale overheid heeft ons gevraagd om een gebied af te bakenen waar je een mondmasker moet dragen", zegt burgemeester Steven Vandeput. "Wij hebben dat in Hasselt meteen duidelijk gedaan: in de binnenstad, op de Blauwe Boulevard en in de stationsbuurt. In totaal gaat het over zo'n 50 straten. Er staan borden om dat aan te geven, zo zijn de regels duidelijk voor iedereen."

Wie wil lopen zonder mondmasker, kan dat in de 950 straten waar het niet verplicht is

Steven Vandeput, burgemeester Hasselt

Triatleet Erik Thijs uit Hasselt kreeg al een coronaboete van 250 euro omdat hij aan het lopen was op de Hasseltse Kleine Ring, zonder mondmasker. "Wij willen duidelijkheid en geen uitzonderingen", gaat Vandeput verder. "Niet voor lopers, niet voor fietsers, niet voor huisvuilophalers of werknemers van de stad. Iedereen draagt een mondmasker. Het is ook zo dat Hasselt 950 straten heeft waar geen mondmaskerplicht is en wie wil lopen zonder mondmasker kan dat gerust daar doen."

Meest gelezen