Archieffoto

Tiental leden KLJ Galmaarden raakt op kamp besmet met coronavirus 

Een tiental leden van KLJ Galmaarden is op kamp besmet geraakt met het coronavirus. Na afloop van het kamp liet één van de leiders van de jeugdbeweging zich testen en dat resultaat bleek positief. Nadien bleken ook 9 andere leden uit dezelfde kampbubbel besmet te zijn geraakt. De gemeente probeert iedereen die mogelijk in contact kwam met de besmette leden te contacteren.

De besmettingen kwamen pas aan het licht na afloop van het kamp. De KLJ van Galmaarden was van 12 t.e.m. 19 juli op kamp in het Oost-Vlaamse Beveren-Waas. Een lid van de leidingsploeg liet zich naar verluidt na het kamp testen en bleek besmet te zijn. Op haar website meldt het wetenschappelijk instituut Sciensano vandaag in totaal 12 besmettingen in de gemeente Galmaarden. Omgerekend betekent dat 137 op 100.000 inwoners. Ter vergelijking: in de stad Antwerpen zijn dat er momenteel 184 per 100.000 inwoners. Daarmee is het alarmpeil van 20 per 100.000 inwoners in de gemeente zwaar overschreden.

Contactopsporing opgestart

Volgens burgemeester Patrick Decat (CD&V) zijn alle besmettingen op kamp gebeurd. "De contactopsporing is opgestart en alle mensen die met de besmette KLJ-leden in contact zijn geweest worden verwittigd zodat ze in quarantaine kunnen blijven. Volgens de laatste informatie is er op dit moment niemand van hen opgenomen in het ziekenhuis", aldus de burgemeester. De  besmette leden vertonen geen tot milde symptomen. Ze verblijven allemaal sinds vorige week vrijdag al in thuisquarantaine. 

Bekijk een reportage over zomerkampen deze zomer in onderstaande video.

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen