Radio 2

IJsverkopers doen vandaag gouden zaken aan zee: "Een ijsje op basis van geitenmelk? Dat kan!"

Niets verfrissender in de hitte dan een ijsje. Aan de kust doen de ijsjesverkopers gouden zaken. Anne Vincke van ijssalon René in De Haan heeft extra veel ijs klaar liggen. "Op zo'n warme dag zijn de mensen die op weg zijn naar het strand te gehaast om een ijsje te kopen. Ze doen dat liever later wanneer ze terugkeren van de zee."

Deze zomer trekt kustexpert Stefaan Struyve uit Oostende elke dag voor Radio 2 langs de kustlijn op zoek naar grote en kleine nieuwsverhalen. Van Knokke-Heist tot De Panne: hij gaat op zoek naar mensen die de zomer aan de kust maken.

IJssalon René is al vele jaren een begrip in De Haan. Het ijsatelier werd in 1945 opgericht. "In die 75 jaar zijn we altijd trouw gebleven aan de originele recepten. Maar er zijn natuurlijk veel variëteiten bijgekomen. Denk maar sorbet, ijs zonder toegevoegde suiker, biologisch ijs ...", vertelt Anne Vincke. Samen met haar man Peter Pattyn is ze de derde generatie in het ijssalon.

Een van de succesnummers is ijs gemaakt van geitenmelk. "Geitenhouder Renaat Devreese uit Klemskerke daagde mijn man ooit uit. Hij beweerde dat je van geitenmelk geen lekker ijs kan maken. Mijn man bewees het tegendeel. Ons biogeitenijs verkoopt intussen vlotjes", vertelt Anne. "Mijn man probeert nu trouwens ook ijs te maken op basis van paardenmelk."

 

 

Meest gelezen