Fietsersbond roept iedereen in provincie Antwerpen op om mondmasker op te zetten op drukke plaatsen

Als je fietst op plaatsen waar je veel andere fietsers of voetgangers kan tegenkomen, dan is een mondmasker verplicht. Als je op een afgelegen fietspad rijdt, mag het mondkapje af. Tot deze conclusie komt de Fietsersbond nadat ze meer uitleg gevraagd hadden aan Antwerps gouverneur Cathy Berx. Wies Callens, beleidsmedewerker  en woordvoerder van de Fietsersbond riep in Start je dag bij Radio 2 Antwerpen op om als fietser altijd een mondmasker bij de hand te hebben.

"We hebben gisteren contact gehad met het kabinet van de gouverneur", laat Wies Callens van de Fietsersbond weten, "want er was onduidelijkheid over de boodschap dat je geen mondmasker moet dragen als je een sportieve inspanning doet, zoals joggen. De vraag is dan vanaf wanneer je over een sportieve inspanning kan spreken als je fietst. Het antwoord van de gouverneur kwam erop neer dat je ook hier je gezond verstand moet gebruiken. Als het druk is op de fietspaden en wegen waar je fietst, doe je een mondmasker aan. Op meer afgelegen plaatsen hoef je het niet te dragen."

Oproep

De Fietsersbond roept nu iedereen op zich aan de regels te houden en altijd een mondmasker op zak te hebben als je gaat fietsen. "Als je in een omgeving komt waar het druk is, vragen we met aandrang om een mondkapje aan te doen. Je kan je vragen stellen bij de doeltreffendheid van mondmaskers in openlucht, maar als Fietsersbond willen wij er mee alles aan doen om de coronacurve naar beneden te krijgen", besluit Callens.

Meest gelezen