Gemeente Aartselaar teleurgesteld over omgevingsvergunning ISVAG: “Kans groot dat wij beroep aantekenen”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft een omgevingsvergunning afgeleverd aan ISVAG in Wilrijk, voor een nieuwe, grotere afvalverbrandingsoven. De gemeente Aartselaar, die een felle tegenstander is van de verbrandingsoven, is teleurgesteld met het nieuws en overweegt beroep aan te tekenen.

Aan de omgevingsvergunning die ISVAG kreeg voor een nieuwe, grotere afvalverbrandingsoven, zijn enkele voorwaarden verbonden. Zo zal het bedrijf zo ecologisch mogelijk moeten zijn. Daarnaast moet ISVAG ook elk jaar kunnen aantonen dat de hogere verbrandingscapaciteit echt nodig is. Als dat niet het geval is, wordt de capaciteit teruggeschroefd.

De gemeente Aartselaar is tegen de nieuwe verbrandingsoven die in Wilrijk zou komen. “We zijn ontgoocheld. We hadden eerder al bezwaar ingediend en dat hadden we gemotiveerd met veel argumenten, zowel inhoudelijk als juridisch”, zegt burgemeester van Aartselaar Sophie De Wit (N-VA). “We gaan de beslissing van de minister bestuderen waarna we overleg gaan plegen met onze raadsman. De kans is groot dat we beroep gaan aantekenen.”

Meest gelezen