Geraardsbergen ontraadt Brakelse caféklanten met verkeerscontroles

Burgemeester Guido De Padt (Open VLD) laat weten dat de politie extra verkeerscontroles zal uitvoeren op de invalswegen uit Brakel. Door het vroege sluitingsuur in Brakel vreest hij dat meer mensen na 22 uur afzakken naar Geraardsbergen.  

Brakel heeft op dit moment het hoogste aantal besmettingen in de provincie. De voorbije week haalde Brakel het cijfer van 108 besmettingen op 100.000 inwoners. Hoewel  ruim 99 procent van de bevolking daar de afgelopen 7 dagen dus niet besmet raakte, wil Geraardsbergen geen risico nemen als Brakelnaars daar nog een pint willen drinken na het sluitingsuur voor cafés van 22 uur.

De gemeentegrenzen sluiten kan niet, maar een bezoek ontraden kan wel: "De politie zal meer dan gewoonlijk verkeerscontroles uitvoeren op de invalswegen vanuit Brakel", zegt De Padt. "Ik hoor van verschillende horeca-uitbaters dat er na 22 uur mensen opdagen die ze nooit eerder zagen, en dat ze van Brakel komen."

Geen provinciale maatregel

Guido De Padt vroeg ook aan waarnemend gouverneur Didier Detollenaere om provinciale maatregelen te nemen in verband met de coronacrisis, om te vermijden dat het probleem van één gemeente zich verlegt naar een andere. 

Maar Detollenaere zegt dat zoiets nu zeker niet aan de orde is. Daarvoor is de medische noodzaak niet aanwezig. "Overal gelden de federale maatregelen. Waar nodig kunnen de gemeente- en stadsbesturen eigen maatregelen nemen, maar overkoepelend werken in de hele provincie heeft nu niet veel zin. We doen het trouwens goed in Oost-Vlaanderen, met een relatief laag aantal coronabesmettingen. Ik wil iedereen bedanken voor het navolgen van de regels, maar ik roep iedereen ook op om het nog even vol te houden en de maatregelen allemaal nauwgezet te blijven volgen".

kasto80

Meest gelezen