Kraainem deelt CO₂-meters uit in strijd tegen coronavirus: “Een goede ventilatie is belangrijk om virus tegen te gaan”

De gemeente van Kraainem wil het gebruik van CO₂-meters in horeca- en handelszaken en in openbare gebouwen promoten in de strijd tegen het coronavirus. “Hoe beter de ventilatie in een bepaalde ruimte, hoe kleiner het risico op de verspreiding van het virus”, aldus burgemeester Bertrand Waucquez.

Met het apparaat kan je de luchtkwaliteit in een bepaalde ruimte meten en eventueel voor meer ventilatie zorgen. “Virologen hebben het meer en meer over het belang van een goede verluchting om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan”, vertelt burgemeester Waucquez (Kraainem-Unie). “Als er te weinig verluchting is, zou het virus zich sneller kunnen verspreiden. Het toestel is eigenlijk een manier om de CO₂-concentratie in het oog te houden. Wanneer die te hoog is, weet je dat het tijd is om ramen of deuren op te zetten, of de mechanische ventilatie te verhogen." (Lees verder onder de foto)

Horeca- en handelszaken

Omdat een goede verluchting dus één van de elementen is in de strijd tegen het coronavirus, worden de CO₂-meters al sinds begin mei ter beschikking gesteld van horeca- en handelszaken in Kraainem. Ook scholen, kerken en gemeentelijke gebouwen kunnen zo’n toestel verkrijgen. “We hebben alle horeca- en handelszaken op de hoogte gesteld van het belang van een goede verluchting en de zaken die interesse hebben in het apparaat mogen het in het gemeentehuis komen ophalen”, aldus Waucquez.

Bewustmaking

De burgemeester hoopt dat ook de federale regering het gebruik van de CO₂-meters voor binnenruimtes zal promoten. “Het is belangrijk dat de federale overheid zo’n toestellen helpt verspreiden om zo de mensen bewust te maken van het belang van een goede ventilatie”, besluit Waucquez.

Meest gelezen