HANS PUT

Limburgers zoeken verkoeling op deze hete dag: zwemmen met een mondmasker in de aanslag

Vandaag halen we temperaturen tot 34 graden in de Kempen. Heel wat mensen zoeken dus verkoeling op, zoals in de Paalse Plas in Beringen. In deze coronatijden is dat wel met mondmasker en handgel in de aanslag.

"Wij zijn er klaar voor, we hebben ons goed voorbereid", zegt redder Arno Custers. "Het is nu al redelijk druk op het strand, maar straks worden er nog tellingen gedaan want er mogen maar 400 mensen op het domein. Dus dat komt wel goed."

Zwemmen met mondmasker bij de hand

De meeste mensen houden zich wel aan de maatregelen. "Soms zie je mensen die redelijk dichtbij elkaar komen staan, maar meestal valt dat mee", zegt redder Arno. "Wij hebben onze mondmaskers mee, zodat we ze kunnen aandoen als we te dicht bij andere mensen komen", zegt een bezoeker die met z'n kleinzoon komt zwemmen.

"Wij zijn op alles voorzien", zegt een andere bezoeker. "Alcoholgel, mondmaskers, alles hebben we bij. Wij gaan zwemmen met de kinderen zolang het kan en dan naar binnen. Normaal waren we nu naar Turkije, maar nu doen we leuke dingen in de buurt."

Lekker zweten met mondmasker
Ober Paalse Plas

Ook voor de obers is het warm, zij moeten een mondmasker dragen. "Lekker zweten", zegt Frederik Henckens. "Maar dat went wel. In het begin was dat wel vervelend, maar ondertussen gaat dat wel."

De zeilkampen op de Paalse Plas gaan wel gewoon door. "We zeilen niet heel de dag en we zoeken vaker de schaduw op", zegt zeiler Simon Ferson. "Zonnecrème is verplicht en we vragen kinderen om zonnebril en pet op te zetten. Mondmaskers zijn niet verplicht bij het zeilen, maar ik ben het wel gewoon om met mondmasker te communiceren naar kinderen."

HANS PUT

Meest gelezen