Lockdown opvangcentrum voor asielzoekers in Lint opgeheven

In Lint is de lockdown van het opvangcentrum voor asielzoekers opgeheven. De nodige testen werden uitgevoerd en risicocontacten werden nagegaan. De uitbraak van het coronavirus lijkt hiermee onder controle, zegt het Rode Kruis-Vlaanderen. Wanneer bewoners van het centrum toch nog symptomen zouden vertonen, worden ze onmiddellijk in quarantaine geplaatst.

Het opvangcentrum voor asielzoekers in Lint werd vorige week in lockdown geplaatst, nadat enkele bewoners positief getest hadden op het coronavirus. Ondertussen werden de nodige testen uitgevoerd en alle risicocontacten nagegaan en is de situatie volgens het Rode Kruis-Vlaanderen onder controle. Hoeveel mensen er positief getest hebben, wil de organisatie niet kwijt.

Blijven sensibiliseren

De beslissing om de lockdown op te heffen werd volgens het Rode Kruis genomen in samenspraak met het gemeentebestuur en de centrumarts. "Het is nooit de bedoeling geweest gezonde personen onnodig lang in lockdown te houden", stelt het Rode Kruis, dat de bewoners van het centrum wel verder blijft sensibiliseren rond het coronavirus en de maatregelen die gelden in ons land en specifiek in de provincie Antwerpen, waar het virus zich momenteel sterk verspreidt.

Wanneer bewoners van het centrum symptomen vertonen of in contact kwamen met coronapatiënten, worden ze in quarantaine op hun kamer geplaatst in afwachting van hun testresultaat. Bij een positief resultaat worden ze vervolgens ondergebracht in een aparte isolatieafdeling. Alle richtlijnen worden strikt gehanteerd en de situatie wordt elke dag opnieuw geëvalueerd, aldus nog het Rode Kruis.

Meest gelezen