Supportersclub OHL roept op om promotiefinale thuis te bekijken

Zondag om 19 uur speelt voetbalclub Oud-Heverlee-Leuven zijn thuismatch tegen Beerschot voor de promotie naar 1A. Al eerder werd beslist dat die match zonder publiek zou zijn, maar nu roept één van de supportersclubs van OHL op om de match thuis te volgen, in plaats van op café.

Zondag hoopt OHL de overwinning te behalen tegen Beerschot zodat ze kunnen promoveren naar de eerste klasse A. Eerder was al beslist om geen publiek toe te laten bij de wedstrijd. Nu doet supportersclub Louvaniste een warme oproep naar de fans om de wedstrijd thuis te volgen. "Wij willen onze leden er attent op maken dat het op dit moment niet opportuun is om in een café naar een match te gaan kijken of na de match uitbundig te gaan vieren rond het stadion. Blijf thuis, kijk naar Proximus of Telenet en vier de overwinning thuis", zegt voorzitter Marc Van Eylen.

Samenscholingen vermijden

De burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani (SP.A) deed eerder deze week dezelfde oproep. Hij besliste dat cafés geen grote televisieschermen mogen plaatsen om te voorkomen dat supporters gaan samentroepen in cafés. De Leuvense cafés die de match toch willen uitzenden, moeten dat op voorhand verplicht melden en werken met een reservatiesysteem. De politie zal zondag een nultolerantie hanteren. De supportersclub Louvenaliste sluit zich nu dus aan bij de oproep van Ridouani. 

Meest gelezen