Foto: gemeente Heist-op-den-Berg

Oude zwembad van Heist-op-den-Berg vanaf volgende week onder sloophamer

Het oude zwembad aan de Lostraat van Heist-op-den-Berg wordt vanaf volgende week maandag afgebroken. Het maakt plaats voor een tijdelijke parking. De mozaïek op de buitenmuur van het oude zwembad krijgt een plaatsje langs de oprijlaan van het nieuwe zwembad dat onlangs de deuren opende.

Sinds 1972 hebben heel wat inwoners van Heist-op-den-Berg gezwommen in het zwembad aan de Lostraat. Na bijna 50 jaar dienst wordt het afgebroken en vervangen door een nieuw zwembadcomplex. Dat kreeg de naam Sportoase De Lo en opende onlangs nog op een boogscheut van het oude zwembad.

Het oude zwembad wordt nu afgebroken en zal plaats maken voor een tijdelijke parking. De afbraakwerken starten maandag 3 augustus. “Eerst zal alles tot op het gelijkvloers worden afgebroken”, zegt schepen Patrick Feyaerts (Open VLD). “Vervolgens zal er een archeologisch onderzoek plaatsvinden. Dat zal zo’n vijf weken duren, tenzij er iets van grote archelogische waarde gevonden wordt. Daarna is het zwembad volledig geschiedenis.”

Mozaïek

Toch zal er een stukje van die geschiedenis worden meegenomen naar het nieuwe zwembad van Heist-op-den-Berg. “Iedereen die ooit voorbij het oude zwembad gereden is, zal de mozaïek van Neptunus wel gezien hebben. Dat kunstwerk breken we in het geheel uit en het krijgt een plaatsje langs de oprijlaan van het nieuwe zwembad”, aldus Feyaerts.

Foto: gemeente Heist-op-den-Berg

Meest gelezen