Foto Kurt

Stadhuis Roeselare geëvacueerd na doordringende zwavelgeur

Deze voormiddag hing er in de stad Roeselare een zwavelgeur. Ook in het stadhuis was de geur aanwezig. Alle medewerkers werden er gedurende een korte tijd geëvacueerd.  Intussen is de slechte geur wel verdwenen. "Er was geen gevaar voor de volksgezondheid", zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). "Maar we hebben onze inwoners wel aangeraden om hun woning eens goed te verluchten."

De geurwolk is intussen verdwenen uit Roeselare. "Maar deze ochtend hing er in bepaalde delen van Roeselare een doordringende geur", zegt burgemeester Declercq. "Dat was ook in het stadhuis zo. We hebben daarom preventief iedereen uit het stadhuis geëvacueerd. Ik zat daar toevallig ook samen met de coronaveiligheidscel."

"De brandweer is meteen een onderzoek gestart naar de geurhinder", zegt de burgemeester nog. "Want er kwamen nog klachten binnen. Alles wijst voorlopig in de richting van een installatie van een bedrijf. Maar dat moet nog grondig worden onderzocht."

Meest gelezen