Striptekenaar uit Oppem brengt "The Corona Chronicles" uit

Kunstenaar Johan Janssens (67) uit Oppem, bij Meise, brengt "The Corona Chronicles" uit. Het is een verzameling van een zestigtal grappige cartoons over het coronavirus. "Ik heb mij er goed mee geamuseerd en het is de bedoeling dat de mensen dat ook doen", zegt Johan.

Johan Janssens uit Oppem is al zijn hele leven in de ban van sport en kunst. Hij was leerkracht lichamelijke opvoeding en studeerde in 2016 af als kunstschilder aan de Kunstacademie van Anderlecht. Tijdens de corona-epidemie focuste hij zich weer op zijn cartoons. "Het idee is ontstaan uit het feit dat de sportmannen geen vooruitzichten meer hadden door het wegvallen van de grote evenementen. Gaandeweg ben ik verder beginnen te denken, tot ik nu een zestigtal tekeningen heb gemaakt die allemaal over corona gaan", vertelt Johan.

Humor helpt tegen angst

De afgelopen maanden waren voor niemand aangenaam. Johan gebruikt zijn cartoons om corona van zich af te tekenen: "De angst voor corona sluipt binnen, maar door humor te gebruiken zet je dat van je af en heb je daar weinig last van." Intussen heeft hij al 70 exemplaren verkocht. "Ik had mijn tekeningen op Facebook gezet en kreeg daar toch wat reactie op. De mensen zeiden dat ik een boekje moest maken, dus dat heb ik dan ook gedaan."

Dertig jaar vrede op Aarde

Het is niet de eerste keer dat hij cartoons publiceert. Onder zijn artiestennaam Jowe bracht hij vorig jaar nog "Dertig jaar vrede op Aarde" uit. Dat zijn 30 tekeningen die te maken hebben met de kerstsfeer. "Daar heb ik toen ook gebeurtenissen van het afgelopen jaar in verwerkt zodat als mensen het bekijken, ze een tijdsbeeld van vroeger krijgen. Wie meer over Johan Janssens wil weten kan eens kijken op zijn website: www.johanjanssens.be.

Meest gelezen