Videospeler inladen...

Geen mondmasker op aan de kust? Politie deelt meer boetes uit: "De speeltijd is voorbij"

Aan de kust gaat de politie strenger toezien op de mondmaskerplicht. Wie geen bedekkend kleinood voor z’n neus en mond draagt op de plaatsen waar dat moet, zal voortaan sneller een boete krijgen. Vooralsnog werden overtreders er nog meestal op aangesproken, maar intussen is de tijd van bewustmaken voorbij, horen we bij de politie in verschillende badplaatsen. Mensen moeten intussen weten dat ze een mondmasker moeten dragen en moeten zich aan de regels houden, zo klinkt het. “De speeltijd is voorbij.”

Wie dit weekend naar de zee gaat en geen mondmasker draagt, riskeert een boete van 250 euro per persoon. De afgelopen dagen deed de politie nog aan sensibilisering en werden mensen die geen mondmasker droegen nog vriendelijk doch kordaat aangesproken door de arm der wet. 

Dit weekend maakt die arm een ommezwaai. De voorbije dagen werden in Blankenberge bijna 200 processen-verbaal opgemaakt omdat mensen geen masker droegen waar dat nodig was. In Oostende vlogen een 70-tal mondmaskerlozen op de bon. 

We voeren nu een lik-op-stuk-beleid, zegt politiecommissaris Philip Denoyette van de zone Blankenberge-Zuienkerke. “Geen excuses meer. De speeltijd is voorbij, het is pure ernst”, stelt de commissaris. “Als we het virus het hoofd willen bieden, moeten we echt de maatregelen naleven die ons worden opgelegd.”

Bekijk de bijdrage van verslaggever Saskia De Schutter in "Het Journaal" en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

"Pure bagger"

De politie vindt dat er vaak onrespectvol gereageerd wordt op hun optreden. “Er wordt vanalles naar het hoofd van mijn mensen geslingerd”, zegt commissaris Denoyette. “Randdebielen, racisten”, de politie krijgt de grofste verwijten te horen. “We krijgen pure bagger over ons heen.”

Denoyette schreef zijn ongenoegen ook van zich af op de Facebookpagina van zijn politiezone. "Onwaarschijnlijk wat mijn medewerkers naar het hoofd geslingerd krijgen als ze de COVID-richtlijnen willen doen naleven", schrijft hij.

"Mag ik vragen dat iedereen die goede manieren die zij of hij thuis of op school heeft geleerd niet vergeet bij een bezoek aan de kust?" "Ik ben trots op de kalmte die mijn gasten kunnen bewaren en op hun weerbaarheid", besluit de commissaris, waarna hij zijn boodschap nog eens in het Frans herhaalt.

Meest gelezen