Foto: Radio 2

Controversiële naaktbanner in Lier verkocht per opbod: "Internationale pers gehaald, hopelijk halen we bedrag met 4 cijfers"

Het veelbesproken spandoek met een naakte vrouw dat aan de zijgevel van een Liers museum hangt, zal worden verkocht voor het goede doel. Peter Everaert van kunstgalerij Artisjok kwam op dat idee toen er heel wat controverse ontstond rond de banner. "We hebben zelfs internationale pers gehaald en dat bracht me op het idee om de banner te verkopen voor het goede doel."

De banner waar het allemaal om gaat, hangt aan de zijgevel van het Timmermans-Opsomermuseum in Lier om promotie te maken voor de tentoonstelling "Anastasia". Vorige week bleek dat sommige Lierenaars er aanstoot aan namen en zelfs vreesden dat automobilisten erdoor afgeleid zouden worden. Er volgen ook drie klachten.

Media-aandacht

"Er was heel wat media-aandacht in eigen land, en er verscheen zelfs een artikel in de Nederlandse krant De Telegraaf", vertelt Peter Everaert van Galerij Artisjok. "Zo groeide bij mij het idee om daar iets mee te doen en de banner te verkopen voor het goede doel." 

We wilden niet provoceren, wel mooie beelden tonen in deze duistere tijden

Peter Everaert, Galerij Artisjok

De banner is 5 meter op 2,20 meter en toont een naakte vrouw die poseert als een soort engelenfiguur. "De controverse is een beetje vreemd want iedereen die de tentoonstelling bezoekt, is heel positief. Het was ook niet onze bedoeling om met naakt te provoceren. We wilden gewoon mooie beelde tonen in deze duistere tijden." 

Eerste bod binnen

De verkoop is nog maar net gestart en het eerste bod van 500 euro is al binnen. "Het einde van de verkoop is voorzien op 16 augustus om 16u en ik hoop op een bedrag van vier cijfers", zegt Everaert. "Duizend euro zou mooi zijn." De opbrengst gaat naar Pink Ribbonettes, een organisatie die werkt rond borstkanker. 

Meest gelezen