HANS PUT

Geen overrompeling tijdens eerste koopjesweekend

Het eerste koopjesweekend was geen overrompeling in Limburg. Zowel op be-MINE in Beringen als in Genk was het niet over de koppen lopen. Door de coronacrisis werden de koopjes met een maand uitgesteld en zijn mondmaskers verplicht. Volgens handelsfederatie Comeos is er 50% minder omzet dan vorig jaar op de eerste soldendag.

"Het warme weer, de strenge coronamaatregelen en het feit dat veel mensen op vakantie zijn", is volgens Comeos de oorzaak van die mindere omzet.

Het is goed, maar zeker geen overrompeling

Winkeluitbater

In Beringen zijn de winkeliers wel tevreden. "Het is goed maar zeker geen overrompeling. De mensen die komen, kopen wel. Je merkt dat er inderdaad weinig aan funshoppen wordt gedaan waardoor het minder druk aanvoelt. We hebben natuurlijk in de maand juli ook al koppelverkoop gedaan waardoor er ook al heel wat klanten vooraf zijn komen kopen", zegt Jessica Pauwels van Stiff Style in Beringen.

Rustig in de winkelstraten

Ook in Genk was er maar een magere opkomst. "Het is doods", zegt een shopper. "Het was de bedoeling om wat koopjes te doen, maar het valt tegen. Er zijn weinig winkels open deze zondag." Ook een andere shopper ziet het verschil: "Als je in Hasselt of Genk komt, zie je dat sommige mensen argwanend zijn en afstand houden, anderen trekken zich er dan weer niets van aan." Ook voor de winkeluitbaters is het heel raar, zegt een klant. "Zij blijven met veel kleding zitten, het is erg en triestig hoe het er nu aan toe gaat."

Meest gelezen