Videospeler inladen...

Mechelen weert inwoners uit regio Antwerpen uit fitnesscentra: "Dit is omzeilen van strenge maatregelen"

Inwoners van Antwerpen en 21 randgemeenten mogen niet meer gaan fitnessen in Mechelen. De politie van Mechelen had vastgesteld dat er een toeloop was van mensen uit die regio. "Het is een risico voor de volksgezondheid. Dat risico neemt ook toe, vandaar dat het nodig was om onmiddellijk te handelen", zegt burgemeester van Mechelen Alexander Vandersmissen (Open VLD). 

In stad Antwerpen en 21 randgemeenten die zwaar zijn getroffen door de tweede golf van het coronavirus zijn fitnesscentra sinds kort verplicht gesloten om besmettingen te vermijden. Sommige sporters zochten blijkbaar andere oorden op, zo stelde ook de politie van Mechelen vast. 

Dit ondergraaft alle harde maatregelen die genomen zijn om het virus snel een halt toe te roepen

Alexander Vandersmissen, burgemeester Mechelen

Burgemeester Vandersmissen van Mechelen heeft beslist om bewoners uit de getroffen regio te weren uit de fitnesscentra. "Dit is echt het omzeilen van de richtlijn", zegt hij. "Het ondergraaft alle harde maatregelen die genomen zijn door de stad of de provincie om dit virus snel een halt toe te roepen. Het is ook een risico voor de volksgezondheid. Dat risico neemt toe, vandaar dat het nodig was om onmiddellijk te handelen." Het besluit is gisteravond ondertekend en is dus al van kracht.

Bekijk hier een bijhorende reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen