Videospeler inladen...

Vechtpartij in KLM-vliegtuig naar Ibiza nadat 2 dronken passagiers hadden geweigerd mondmasker te dragen

Tijdens een vlucht van de Nederlandse maatschappij KLM van Amsterdam naar Ibiza in Spanje is het tot een vechtpartij gekomen toen twee dronken passagiers weigerden om een mondmasker op te zetten. De twee werden overmeesterd door het cabinepersoneel en werden bij aankomst opgepakt door de Spaanse politie. 

Het incident dateert van vorige week, maar nu zijn er beelden opgedoken op het internet die gemaakt zijn door andere passagiers. Een woordvoerder van KLM heeft het incident bevestigd, maar benadrukt dat de veiligheid op geen enkel ogenblik in het gedrang is gekomen. 

Bekijk hieronder beelden van de vechtpartij, die wij om privacyredenen wazig hebben gemaakt (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Volgens getuigen waren de twee passagiers in kwestie dronken en weigerden ze een mondmasker te dragen, alhoewel dat door de meeste luchtvaartmaatschappijen en ook door KLM verplicht is. Het kwam tot een ruzie en die escaleerde in een vechtpartij met andere passagiers en met het cabinepersoneel. 

Op de beelden is gedrang te zien rond een man met ontbloot bovenlijf en zonder mondmasker die slaags raakt met andere mensen. Uiteindelijk wordt de man op de grond in bedwang gehouden. In de heisa is te zien dat ook veel omstaanders echter geen mondmasker op hebben of toch niet volledig de neus en de mond bedekken. 

Er zou niemand gewond zijn geraakt bij het incident. Bij aankomst op de luchthaven van Ibiza heeft de piloot de twee passagiers overgedragen aan de Spaanse politie die nu vervolging zal instellen. Dat kan met toestemming van de boordcommandant omdat een vliegtuig in principe grondgebied is van de staat waar dat geregistreerd is, in dit geval is dat Nederland. Het is niet duidelijk of de twee verdachten ook de Nederlandse nationaliteit hebben. 

Meest gelezen