Blankenbergs hotel ziet annuleringen binnenstromen: "Op 1 week tijd meer dan 140 kamers geannuleerd"

De verstrengde coronamaatregelen maken het niet gemakkelijk voor de kusthoreca. Een hotel in Blankenberge zag sinds vorige week meer dan 140 kamers geannuleerd. Ook heel wat andere kusthotels merken dat er sinds de verstrenging van vorige week weer meer annulaties zijn.

Mondmaskers zijn verplicht en onze bubbels zijn sinds vorige week weer kleiner. De jongste tijd merken heel veel kusthotels dat er opnieuw meer annulaties zijn. Hotel Riant Séjour in Blankenberge zag sinds vorige week meer dan 140 kamers geannuleerd. Uitbaatster Sarah De Bie krijgt dagelijks te horen van een aantal klanten dat ze de komende weken niet meer komen. “Soms zijn het er wel 10 per dag. Normaal draaien we tijdens deze periode op 99 procent bezetting, maar dat is nu helemaal het geval niet. Op sommige dagen zit het hotel amper voor 30 procent vol”, zegt ze.

Lang niet alleen

Ook bij hotel Soll Cress in Sint-Idesbald in Koksijde merken de uitbaters dat heel wat klanten het niet meer zien zitten om naar zee te komen. "Heel wat van onze gasten zijn al iets ouder", zegt Sofie Vandamme. "De schrik zit er bij hen goed in. We denken dat ze bang zijn om hier aan zee besmet te geraken met het coronavirus. Vaak komen ze ook voor de verse zeelucht, maar als je een mondmasker moet dragen, valt dat natuurlijk ook weg."

"Wij doen er als hoteluitbaters alles aan om het hier zo veilig mogelijk te maken", zegt Sofie. "Ook de gemeente doet erg haar best voor de toeristen. Gelukkig wordt het de komende dagen erg mooi weer. We zien dat jonge gezinnen langzaamaan beginnen te boeken, maar de oudere generatie wacht liever af. We proberen hen te overtuigen om niet te annuleren, maar het is en blijft hun keuze."

Meest gelezen