Belga

Bouwbedrijf uit Oudsbergen na bouwverlof: “Iedereen heeft extra handgel en mondmaskers mee naar de werf” 

Het bouwverlof zit erop, de aannemers en bouwvakkers gaan vandaag terug aan het werk na drie weken vakantie. En dat zal ook voor hen met wat extra aandacht zijn voor de veiligheid. Bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen bijvoorbeeld past voor elke werf dezelfde regels toe. Het dragen van een mondmaskers behoort nog niet tot die regels, maar het bedrijf bereidt zich er wel op voor. 

Vanaf vandaag gaan heel wat bedrijven weer aan de slag na een bouwverlof van drie weken. Dat geldt ook voor bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen. Het bedrijf neemt nu enkele maatregelen om alles veilig te laten verlopen. “Op de werkplaatsen en in de openlucht is het nog niet verplicht om een mondmasker te dragen. We zijn er wel op voorbereid”, vertelt directeur Herman Verwimp.

“De busjes zijn hier naar de werkplaatsen vertrokken met extra handschoenen en mondmaskers, zowel FFP-2’s als chirurgische mondmaskers," gaat Verwimp verder. "Iedereen heeft ook extra water, zeep en handgel mee om de handen te kunnen wassen. Ze kunnen dus gemakkelijk de week doorkomen met alle materialen.”

Ook soms andere bedrijven op de werf

Ook met onderaannemers moeten duidelijke afspraken gemaakt worden. "Soms zijn er ook andere bedrijven aan het werk op dezelfde werf", zegt Verwimp. "De regels moeten dus op elkaar zijn afgestemd. En als de afstand niet bewaard kan worden, moeten de mondmaskers op. We kunnen ook zones afbakenen waarbinnen bepaalde bubbels van werknemers kunnen werken."

Meest gelezen