Onbekende gooit bijtend product over de poort van brouwerij in Nieuwkerken

In Nieuwkerken bij Sint-Niklaas is de brandweer uitgerukt om een gevaarlijk product op het terrein van brouwerij Verhofstede te verwijderen. Over de toegangspoort was een fles met een bijtend zuur gegooid.

Het goedje deed zelfs het asfalt van de oprit smelten. "Ik zag een gebroken fles vlakbij onze winkel liggen", vertelt Esmeralda Verhofstede. "Ik dacht dat snel op te kuisen, maar dat bleek niet zomaar te lukken. Zelfs het asfalt was losgekomen. De geurhinder was enorm."

De vandalenstreek gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. De brandweer kwam ter plaatse om het product te neutraliseren en de politie werd erbijgehaald om proces-verbaal op te maken. Bij de brouwerij in de Vlasbloemstraat zitten ze met de handen in het haar. Door wie en waarom deze 'aanslag' tegen hen werd gepleegd, is voorlopig een raadsel.

Meest gelezen