Café in Olen sluit na tien coronabesmettingen bij personeel en klanten

In de gemeente Olen hebben in een week tijd elf inwoners positief getest op het coronavirus. Tien van die besmettingen kunnen gelinkt worden aan café De Hoek. Het café is intussen al een week gesloten nadat een werkneemster positief testte op het coronavirus.

De gemeente heeft samen met de huisartsen alle klanten en werknemers van het café opgespoord en laten testen. Drie klanten, de uitbater en partner, twee personeelsleden en hun partner blijken nu besmet te zijn. Toch valt de café-uitbater niets te verwijten, zegt burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V). “Alle cafés in Olen worden gecontroleerd. En ook dit café was perfect in orde. Zo droeg iedereen er een mondmasker, was er voldoende afstand en alles werd er grondig ontsmet. We kunnen het niemand kwalijk nemen. Dat toont nog maar eens aan hoe snel het virus zich kan verspreiden en mensen kan besmetten.”

Snel cafégangers op de hoogte gebracht

Dankzij de huisartsen en de cafébaas heeft de gemeente snel kunnen handelen. “We hebben snel verbanden kunnen leggen tussen de verschillende cafégangers en hebben zo iedereen snel op de hoogte gebracht”, vertelt Bouquillon.

De andere besmette inwoner liep het coronavirus wellicht op nadat hij of zij ging shoppen in Antwerpen. “Onze gemeente blijft nog steeds alert. De huisartsen laten de gemeente nu ook direct weten wanneer er nieuwe positieve patiënten zijn. Zo kunnen we opnieuw snel en correct handelen”, aldus Bouquillon.   

Meest gelezen