Foto: Belga James Arthur Photography

Eindelijk nieuwe realtime-informatieborden van De Lijn in Antwerpen

In de Antwerpse premetrostations werken eindelijk alle 44 digitale infoborden van De Lijn. De Lijn probeert al jaren borden te installeren met actuele informatie over het tramverkeer, maar er waren zeer veel technische problemen. 

Nu kan je als pendelaar kijken wanneer je tram vertrekt, er is realtime-informatie en technische pannes kunnen sneller worden opgelost. Vorig jaar werden de oude tramborden met lichtjes al vervangen, maar ook de nieuwe digitale borden bleken niet goed te werken.

Technische panne onmiddellijk opmerken

De borden werken nu optimaal, zegt Sonja Loos van De Lijn. “Er is goed nieuws want de laatste vier infoborden zijn aangesloten. Dat heeft lang geduurd omdat er veel testwerk is gebeurd. Er is nu een nieuw systeem geïnstalleerd dat toelaat om bij een technische panne het onmiddellijk op te merken en zo kan er veel sneller gehandeld worden.” 

Meest gelezen