Kamperen in eigen provincie kan nu ook op "De Kemping" van Tijs Vanneste 

Vandaag opent Desselaar Tijs Vanneste, in muziekland ook bekend als "Van Echelpoel", een camping die hij heeft opgebouwd met een tiental jonge langdurig werklozen. Kampeerders kunnen terecht in Platbos in het Geelse gehucht Ten Aard, aan Sas 7 van het Kempisch Kanaal. "De Kemping" is meteen ook het onderwerp van een docureeks voor Eén van productiehuis De Chinezen.

"Voor mij persoonlijk is dit een wel heel bijzonder project en voor de mensen met wie ik het gedaan heb nog veel bijzonderder", vertelde Tijs Vanneste in Start je dag bij Radio 2 Antwerpen. "We hebben 3 weken keihard gewerkt en bovendien hebben we de afgelopen veertien dagen door corona bovendien in behoorlijk wat onzekerheid gezeten, maar we hebben gewoon gedaan alsof we van niks wisten en zijn gewoon blijven doorwerken."

Vandaag mogen en kunnen Tijs en zijn ploeg hun camping gelukkig openen. Je vindt ze in Platbos in het Geelse gehucht Ten Aard, dat tegen de grens met Dessel, Mol en Retie ligt.
Tijs heeft ondertussen een hechte band met zijn groep, allemaal jonge mensen tussen 18 en 30 jaar die al een tijdje zonder werk zitten en om een of andere reden niet heropgestart raken.

Grote weide

Aan Sas 7 van het kanaal Bocholt-Herentals had Tijs een gigantisch grote weide gevonden van 4 ha groot. "Dat was belachelijk groot en we wisten dus eigenlijk niet waaraan we gingen beginnen", lacht Vanneste. "Maar kijk, na 3 weken is dat een toch wel heel gezellige camping geworden", voegt hij er trots aan toe. "We hebben een super chique tent met een onthaal, een bar en een toog, een hoop gezellige VIP bubbels op een terras met lounge zeteltjes, een podium en speeltuigen en een zandbak voor de klein mannen. Uiteraard zijn er ook heel charmant ingerichte bubbels voor de mensen die willen komen kamperen."

Strengere maatregelen

Door de strengere coronamaatregelen die vorige week afgekondigd werden, moest Tijs wel wat annulaties incasseren. "We waren zo goed als volgeboekt, maar door die recente regels zitten we nu nog maar halfvol."
Er is dus nog plaats op "De Kemping", alle info op hun website

Later ook te zien op Eén want het project is meteen ook het onderwerp van een docureeks van productiehuis De Chinezen voor Eén.

Meest gelezen