Jessa Ziekenhuis Hasselt krijgt 50.000 euro om schoonmaakbeleid uit te rollen in woonzorgcentra

Het Jessa ziekenhuis in Hasselt krijgt 50.000 euro van de Koning Boudewijnstichting om een gestandaardiseerd hygiënebeleid uit te rollen in woonzorgcentra.  Het is dus de bedoeling het poetsbeleid van het ziekenhuis te vertalen naar de woonzorgcentra.  

 

In ziekenhuizen is dat hygiënebeleid meestal gestandaardiseerd, maar in woonzorgcentra is dat vaak lokaal geregeld. Het Jessa ziekenhuis wil de woonzorgcentra daarbij ondersteunen, zegt verpleegkundige Anthony Jeuris: "We kunnen zeker een meerwaarde bieden aan woonzorgcentra  door een gestandaardiseerde opleiding te geven voor het schoonmaakpersoneel, zodat ze ook weten welke producten ze moeten gebruiken en hoe ze zich correct kunnen beschermen. En daarnaast willen we ook het poetsen standaardiseren om zo te komen tot een reinigings- en ontsmettingsbeleid zoals we dat in ziekenhuizen kennen." Met de financiële steun kan dit project sneller gerealiseerd worden.

Het Jessa ziekenhuis stuurde in begin van de coronacrisis enkele teams uit naar vier Limburgse woonzorgcentra, om te onderzoeken wat daar de noden waren.  Daaruit bleek dat er veel vragen waren op vlak van hygiëne.

Meest gelezen