Radio 2

Nachtzaak in Blankenberge moet de rest van de zomer sluiten: "Er werd stiekem nog altijd gedanst"

Een populaire nachtzaak in Blankenberge moet voor de rest van de zomer dicht. Dat heeft burgemeester Daphné Dumery (N-VA) beslist. In de zaak werd stiekem gedanst en dat mag niet in coronatijden. De burgemeester kreeg hierover al verschillende klachten binnen en ook een aantal filmpjes.

De uitbater kreeg al verschillende waarschuwingen, maar vorige week donderdag werden er nieuwe vaststellingen gedaan. "De politie heeft de zaak dan gesloten", zegt burgemeester Dumery. "Het was duidelijk dat de zaak het niet al te nauw nam met de geldende coronamaatregelen voor de horeca. De uitbater beweerde dat hij een café uitbaatte, maar eigenlijk was het een discotheek."

Discotheken moeten sowieso nog de hele zomer dichtblijven en eigenlijk mag er nergens gedanst worden. Dus ook niet in cafés.

"Geviseerd"

Uitbater Sven Vermoortele zegt dat alles reglementair verliep in zijn zaak. “Ik ben ingeschreven als café. Per avond konden 80 mensen binnen die aan hoge tafels werden geplaatst. Iedereen moest blijven zitten en de muziek stond niet te luid”, zegt hij.

De man zegt dat hij geviseerd wordt door de politie en meer bepaald door 1 agent. “Het is zeer toevallig dat de vaststellingen telkens werden gedaan als hij wachtofficier was. Ik kom met 99 procent van het korps erg goed overeen, maar eentje wilde mij per se sluiten.”

Meest gelezen