Nieuw coronatestcentrum in Mol open

In Mol is er vandaag opnieuw een coronatestcentrum opgestart. In het ecocentrum De Goren kunnen inwoners van Mol en Balen zich laten testen op Covid-19 als ze doorverwezen zijn door hun huisarts. Het testcentrum komt er om de drukke testcentra van Geel en Herentals te ontlasten. 

Eind juni ging het vorige testcentrum in sporthal Den Uyt dicht omdat er minder vraag naar testen was. Nu is dat wel anders door het hoge aantal nieuwe coronabesmettingen. Dagelijks kunnen er zo'n 60 mensen worden getest, maar dat kan worden opgedreven als daar nood aan is. 

Verschillende patiënten worden getest in het testcentrum in Mol, vertelt huisarts en schepen André Verbeke (N-VA). “Het eerste type patiënten die naar hier doorverwezen worden, zijn mensen met symptomen die op Covid-19 kunnen wijzen. Zij worden doorverwezen door hun huisarts. Het tweede type patiënten zijn mensen die gecontacteerd zijn geweest door de contact tracers. De mensen die hoog risico-contact hebben gehad testen we hier ook. Type drie zijn patiënten die terugkeren uit een rode zone en waar een test noodzakelijk is.”

Meest gelezen