NMBS opent eet- en drinkzone in Centraal Station Antwerpen

In het Centraal Station in Antwerpen opent vanochtend een eet- en drinkzone. Daar mogen treinreizigers even hun mondmasker afzetten om iets te eten en te drinken. De NMBS wil daarmee de horeca-uitbaters en de handelaars in het station steunen. Die hebben minder klanten omdat iedereen in het hele station verplicht een mondmasker moet dragen. 

"Wij hebben een aantal meldingen gekregen van horecazaken die ons er toch wel op wezen dat ze in een moeilijke situatie zitten", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. "Ze wijzen ons niet met de vinger, maar we hebben wel met hen overlegd en hebben beslist om voor een afgesloten zone te zorgen. Dat moet toch één van de oplossingen zijn, die wij hen kunnen aanreiken.

De speciale eet- en drinkzone, midden in het station, is afgezet met linten. Er kunnen maximaal 12 mensen plaatsnemen, per 4 aan een tafel. Die tafels zullen ook geregeld schoongemaakt worden.

Sinds maart rekent de NMBS ook geen energiekosten meer door naar de uitbaters. Ze krijgen ook een korting op uitbatingsvergoeding.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen