Radio 2

Geen mondmasker aan in Oostende? Politie deelt vanaf vandaag boetes uit

Vanaf vandaag kan je in Oostende een boete krijgen als je geen mondmasker draagt. De voorbije week deelde de Oostendse politie vooral waarschuwingen uit, omdat de maatregelen nog nieuw waren. "Maar vanaf vandaag zullen de agenten streng optreden", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

"De mondmaskerplicht is nu meer dan een week geleden aangekondigd", zegt burgemeester Tommelein. "Er is geen enkele reden meer om aan te nemen dat sommige mensen niet weten dat er een mondmaskerplicht is. De speeltijd op dat vlak is voorbij. Vanaf nu zal er streng gehandhaafd worden. Mensen die dus geen mondmasker dragen, riskeren een proces-verbaal en een boete van 250 euro."

Blankenberge

Ook de stad Blankenberge kondigde al aan dat de tijd van waarschuwen voorbij is en dat er voortaan boetes uitgedeeld worden.

Meest gelezen