Sportevenementenbedrijf Golazo, bekend van Antwerp 10 Miles, bouwt Antwerps coronatestdorp

Het sportevenementenbedrijf Golazo is vandaag aan de opbouw van het Antwerpse coronatestdorp op Spoor Oost begonnen. “Wij zijn vooral bekend van onze evenementen zoals de Antwerp 10 Miles en de Memorial Van Damme, maar Golazo zet al jaren in op bewegen en gezondheid. Wij zijn dan ook blij dat we kunnen bijdragen aan de bestrijding van COVID-19”, vertelt Gert Van Goolen van Golazo bij Radio 2 Antwerpen.

De opbouw van het testdorp komt voor een groot stuk op hetzelfde neer als de opbouw van een sportevenement, vertelt Van Goolen. “We kunnen het vergelijken met de start en aankomstzone van de Antwerp 10 Miles. Wij zijn enkel betrokken bij de praktische opzet van het testdorp. We maken het testdorp klaar zodat later deze week er mensen kunnen worden getest. Al het medische en het afnemen van testen valt buiten onze bevoegdheid.”

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Vanaf midden deze week tot 600 testen per dag

Het testdorp zal hopelijk in de tweede helft van deze week operationeel zijn. “Er worden morgen nog heel wat testen genomen om te controleren of alles vlot loopt. Het testdorp moet goed opgebouwd zijn en alle technologie moet werken”, aldus Van Goolen.

Het testdorp is toegankelijk voor auto’s, fietsers en voetgangers. “Nu zijn er twee rijen voor auto’s en één rij voor voetgangers en fietsers. Zo kunnen we ongeveer 500 tot 600 mensen per dag testen tijdens de openingsuren. En als het nodig is kunnen we de capaciteit probleemloos verhogen. We kunnen makkelijk rijen toevoegen of onze openingsuren uitbreiden. Op Spoor Oost is er heel veel ruimte”, vertelt Van Goolen.

Het idee om een testdorp te laten bouwen door het sportevenementenbedrijf kwam er tijdens een overleg over het uitstellen van de Antwerpse loopwedstrijden. “Wij hebben toen laten blijken dat wij kandidaat zijn om een groot testcentrum op te bouwen. Dokter Stroobants, hoofd spoed ZNA, heeft dat onthouden en heeft ons dan ook direct gecontacteerd”, aldus Goolen.

Meest gelezen