Radio 2

Supporters OHL bijten in het stof na verlies kampioenmatch, maar kijken uit naar eerste speeldag in 1A

Geen kampioenentitel voor Oud-Heverlee Leuven. Gisteravond zette Beerschot de puntjes op de i en kroonde zich tot kampioen in 1B. Een opdoffer voor de vele OHL-supporters die lang uitkeken naar de kampioenenmatch. Al is er weinig tijd om te treuren want volgende week speelt OHL al de eerste match in eerste klasse A. 

Met 1-4 klopte Beerschot gisteravond Oud-Heverlee in de promotiefinale van 1B. Zo promoveert de Antwerpse club als kampioen naar eerste klasse. Maar geen nood voor OHL, want ook zij maken de overstap naar 1A. Want vrijdag besliste de Pro League na veel gepalaver dat beide teams mogen promoveren. De terugmatch van gisteravond draaide dus enkel en alleen rond de kampioenentitel. Al hadden de OHL-supporters die toch liever gewonnen.

"4-1 is nu niet echt de mooiste uitslag" zegt OHL-supporter Geert."We hadden de titel graag gewonnen. Maar goed, we zijn klaar voor 1A. We zien uit naar de match tegen Eupen volgende week maandag. Eupen is van een ander kaliber dan Beerschot, dus dat moet ons lukken."

Met een paar versterkingen zullen we ons mannetje staan in 1A

OHL supporter François

Ook supporter François zag dat zijn ploeg niet het niveau haalde dat nodig was om de titel binnen te halen. "Het was niet goed genoeg. We zijn uiteraard ontgoocheld. Maar op deze wedstrijd mogen we ons niet focussen. In de competitie zal het totaal anders zijn. Met een paar degelijke versterkingen zullen we toch ons mannetje staan in 1A." 

Meest gelezen