Olmo Peeters

Test Aankoop raadt af om nog te bestellen bij Brantano, CKS en Fred & Ginger: "Kans is miniem dat je bestelling krijgt"

Consumentenorganisatie Test Aankoop raadt af om nog online bestellingen te plaatsen bij de ketens van het failliet verklaarde modebedrijf FNG. Veel winkels zijn dicht, maar online is het nog mogelijk om bestellingen te plaatsen. "Maar de kans dat de bestellingen effectief worden geleverd of dat je je geld terugkrijgt, is zeer klein", waarschuwt Test Aankoop. 

Deze voormiddag verklaarde de ondernemingsrechtbank van Mechelen de Belgische activiteiten van modebedrijf FNG failliet. Het moederbedrijf van onder meer Brantano, CKS en Fred & Ginger had donderdag de boeken neergelegd, nadat het door vele overnames in de problemen was geraakt. 

Veel winkels bleven vandaag dan ook dicht. Zo goed als alle winkels van Fred & Ginger en Brantano gingen niet open. Veel CKS-winkels openden wel. "Ze ruiken daar een kans op een overname en willen die kans niet hypothekeren", aldus Sven De Scheemaeker van de christelijke vakbond ACV.

Online kortingen tot 70 procent

Ondertussen is het wel nog mogelijk om online bestellingen te plaatsen bij de modeketens. Sterker nog, er worden online forse kortingen aangeboden, tot 70 procent. Maar volgens Test Aankoop is het geen goed idee om nu nog een bestelling te plaatsen. "De kans is miniem dat je je bestelling nog krijgt of dat je je geld terugziet", aldus Jens Van Herp. 

"In het beste geval vinden ze een overnemer en dan is er nog een waterkans dat de bestellingen nog doorkomen. Zoniet is het bedrijf gewoon failliet en dan sta je als consument helemaal achteraan in de rij van schuldeisers. Bij een faillissement is er een lijst van bevoorrechte schuldeisers, zoals de overheid of grote leveranciers. Die hebben voorrang op de consument."

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen