Radio 2

Twee twintigers verdacht van brandstichting in leegstaande villa in Liedekerke

Het parket van Halle-Vilvoorde verdenkt twee 20-jarigen uit Roosdaal en Denderleeuw van opzettelijke brandstichting zaterdagavond in Villa Santa Maria in Liedekerke. De twee werden door de onderzoeksrechter aangehouden. 

Twee twintigers uit Roosdaal en Denderleeuw zijn door de onderzoeksrechter aangehouden voor opzettelijke brandstichting.  De twee zouden brand gesticht hebben in een leegstaande villa in Liedekerke. "De brand vernielde het dak en de achterbouw van de villa", zegt Alain Habils, woordvoerder van de brandweer. "We hadden de brand snel onder controle, maar toch is de schade aan het gebouw groot. Gelukkig vielen er geen slachtoffers." 

Verschillende brandhaarden ontdekt, wat wijst op opzettelijke brandstichting

Sabine Lievens, parketwoordvoerder Halle - Vilvoorde

Het parket van Halle- Vilvoorde stelde een branddeskundige aan. "Die branddeskundige heeft verschillende brandhaarden ontdekt, wat wijst op opzettelijke brandstichting", zegt parketwoordvoerder Sabine Lievens. "In eerste instantie werden drie verdachten opgepakt, maar één iemand mocht na verhoor beschikken. De twee anderen zijn voorgeleid voor de onderzoeksrechter op verdenking van opzettelijke brandstichting van andermans goederen, zonder vermoedens van menselijke aanwezigheid. De twee werden door de onderzoeksrechter aangehouden." 

Meest gelezen