Voor- en tegenstanders van McDonalds in Tervuren

In Tervuren wil McDonalds een restaurant openen. Tegenstanders vinden dat het ongezond is voor de kinderen en ze vrezen dat het voor meer file gaat zorgen. Maar voorstanders spreken dit tegen en benadrukken de extra werkgelegenheid.

De mogelijke komst van een McDonalds restaurant in Tervuren heeft al voor veel ophef gezorgd. Tegenstanders begonnen eerder al met een petitie om de komst van het restaurant tegen te houden. Ze denken dat een McDonalds restaurant meer file zal veroorzaken op de N3 Leuvensesteenweg. En ze vinden een fast food restaurant geen goed idee in de omgeving van drie scholen. 

Voorstanders McDonalds

De vriendengroep van Jonas V. uit Tervuren startte een tegenpetitie om duidelijk te maken dat er ook voorstanders zijn van een McDonalds restaurant. De vriendengroep verwerpt de argumenten van de tegenstanders. “De tegenstanders halen aan dat er een negatieve impact zal zijn op het verkeer, omdat het tijdens de ochtendspits al druk is op de N3, de Leuvensesteenweg in Tervuren. Maar naar onze mening gaat dat eigenlijk om sluipverkeer en ook over mensen die hun kinderen aan school komen afzetten. Dit zijn ook andere tijdstippen dan de momenten waarop mensen ’s middags of ’s avonds in McDonalds willen gaan eten.”

Gezonde voeding

Het argument van ongezond eten spreekt de vriendengroep ook tegen. "Er is op 500 meter van de scholen een lokale handelaar langs de Leuvensesteenweg die gezondere voeding verkoopt, maar de meeste jongeren komen hier niet." Ten slotte benadrukken de voorstanders dat een nieuw filiaal van McDonalds voor extra werkgelegenheid van 40 personen zorgt. “In het huidige economische klimaat door de coronacrisis vinden wij dat ook belangrijk dat het werkgelegenheid creëert in de eigen gemeente. McDonalds staat er ook om bekend om veel jobstudenten aan te nemen, dus dat vinden wij ook een zeer positieve zaak.”

McDonalds heeft een omgevingsvergunning aangevraagd in het Omgevingsloket van Tervuren. Uit het dossier blijkt dat de keten aan alle eisen voldoet om die vergunning te bekomen, maar voorlopig is het afwachten wat de gemeente zal beslissen.

Meest gelezen